Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Test: Dit zijn de beste sapcentrifuges

Test: Dit zijn de beste sapcentrifuges


Met een sapcentrifuge (juicer) maak je heerlijk vers sap. Het voordeel van een sapcentrifuge ten opzichte van een blender is dat je met een sapcentrifuge goed kunt bepalen hoeveel vruchtvlees er in de vruchtensap moet zitten. Wil je puur sap zonder stukjes en pitjes? Met een sapcentrifuge kan dat.


De naam zegt het al. De sapcentrifuge laat de pulp op hoge snelheid dragen en slingert op die manier de sap er uit. Zo krijg je puur helder sap van fruit en groente. Door een geschikte zeef te kiezen bepaal je hoeveel vruchtvlees er eventueel in de vruchtensap mag zitten.

De beste sapcentrifuge test

Hier vind je de keuzes van Coolblue. Het betreft de best geteste sapcentrifuges voor verschillende soorten gebruik. Bijvoorbeeld de beste goedkope sapcentrifuge voor mensen die hun sapcentrifuge maar incidenteel gebruiken, de beste sapcentrifuge voor wie dagelijks een vers sapje perst en de beste sapcentrifuge voor wie echt het beste van het beste wil.

Ook andere informatie om de beste sapcentrifuge te kiezen vind je op die pagina. Op de Sapcentifuge Keuzehulp kun je al je wensen en eisen aangeven, waarna je een lijstje krijgt met de voor jou best geschikte sapcentrifuges. Ook vind je hier de resultaten van tests, gebruikerservaringen, reviews en alle prijzen en specificaties. Ook worden van iedere sapcentrifuge de voordelen en nadelen opgesomd.

Wat is een sapcentrifuge?

Met een sapcentrifuge haal je de sap uit groente en fruit door deze heel snel rond te draaien. Dit is te vergelijken met de centrifuge van een wasmachine. Door het snelle draaien wordt het sap als het ware uit de pulp getrokken. De sap komt via een uitloop in een sapreservoir (indien aanwezig), glas, beker of kan terecht en de pulp beland in een opvangbak.

Het toerental van een sapcentrifuge

De snelheid van het draaien wordt in toeren per minuut aangegeven. Meer toeren gebruiken is niet altijd goed. Met een lage draaisnelheid kun je beter sap winnen uit droger groente en fruit. Ook wordt bij een laag toerental het groente en fruit minder warm waardoor vitaminen en enzymen beter behouden blijven.

Verschil slowjuicer en sapcentrifuge

Een slowjuicer doet meer dan persen en centifugeren alleen. Een slowjuicer kneust en maalt de fruit en groente eerst voordat het geperst wordt. Hierdoor win je veel meer sap uit het fruit en groente (dat zie je aan de pulp, deze komt er veel droger uit). Ook blijven vitaminen bij een slowjuicer beter behouden en komt er minder zuurstof in de sap waardoor deze langer bewaard kan worden.

Daarentegen is het nadeel van een slowjuicer dat deze duurder is in aanschaf.

Bij de bovenstaande Keuzehulp vind je naast sapcentrifuges ook slowjuicers.

Foto: Philips

Zie ook: Informatie en tips keuken

Menu :