Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Milieuvriendelijke verf (natuurvriendelijke verf)

Milieuvriendelijke verf (natuurvriendelijke verf)

Groene verf is steeds meer in trek. En in dit geval hebben we het dan niet over de kleur, maar over mensvriendelijke en milieuvriendelijke verf van voor mens en natuur onschadelijke natuurlijke grondstoffen.


Want duurzaam schilderen is geen enkel probleem tegenwoordig. Milieuvriendelijke en natuurvriendelijke verf (natuurverf) is zelfs niet duurder dan gewone verf, en ook zeker niet minder van kwaliteit.

Wat is milieuvriendelijke verf?

Milieuvriendelijke of natuurvriendelijke verf is gemaakt van onschadelijke natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, bijenwas, natuurlijke mineraalpigmenten en aarde-pigmenten, krijt en cellulose. Natuurvriendelijke verf is biologisch afbreekbaar dus het belast het milieu niet als je de verf of een geverfd materiaal weg gooit. Natuurvriendelijke verf wordt ook wel groene verf genoemd, maar die benaming vinden we wat verwarrend.

Mensvriendelijke verf

Milieuvriendelijke verf is ook mensvriendelijke verf. Het kan bijvoorbeeld ook door zwangere vrouwen worden gebruikt, iets dat we bij gewone verf sterk afraden.

Waar koop je milieuvriendelijke verf?

Natuurvriendelijke verf, milieuvriendelijke verf, ecologische verf, natuurverf, groene verf.... hoe je het ook noemt (het is allemaal hetzelfde) kan voordelig gekocht worden bij de beste online verfwinkels.

Er is milieuvriendelijke verf voor zowel binnen als buiten.

Zie ook: Meer tips klussen
Menu :