Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips: Koffers en reistassen

Tips: Koffers en reistassen

Als je op reis of op vakantie gaat heb je een goede koffer of reistas nodig. Daarom kijk we hier naar de beste mogelijkheden om online een koffer of reistas te kopen.

Wat voor koffers en reistassen zijn er? Waar moet je op letten als je een koffer koopt? En waar kun je nieuw koffer of reistas het beste kopen.

Er zijn verschillende soorten koffers en reistassen. Je hebt flexibele zachte koffers, stevige harde koffers, trolleys, beautycases en nog veel meer soorten koffers. De beste merken op dit gebied zijn Samsonite, Titan, Delsey en Titan.


Harde koffers

Een harde koffer beschermt je spullen het beste tegen stoten, botsen en proppen. Veel van de beste harde koffers zijn gemaakt van polycarbonaat. Dit is een sterk materiaal dat ook verbazend flexibel is. Bij zo'n harde koffer kun je net wat meer bagage proppen dan je zou verwachten.

Curv, polypropyleen, makrolon en ABS zijn andere materialen die je bij harde koffers tegenkomt.

Veel harde koffers, vooral de grotere, zijn voorzien van twee of vier wieltjes en een trekstang.

Samsonite, Titan, Roncato, Carlton, Delsey en Claymore zijn de meest voorkomende merken bij harde koffers.


Zachte koffers


In een zachte koffer kun je altijd meer bagage kwijt dan je zou verwachten. Dat is een kwestie van proppen. Zachte koffers ijn heel buigzaam. Ze zijn gemaakt van polyester met een stoffen buitenkant.

Nadelen van een zachte koffer zijn dat ze minder waterdicht zijn en dat ze je bagage minder goed beschermen dan een harde koffer.

Ook zachte koffers zijn steeds vaker voorzien van wieltjes en een trekstang.

Reistassen

Reistassen zij ruime tassen die je als koffer kunt gebruiken. Meestal wordt een reistas over de schouder gedragen, maar de trolley is ook doorgedrongen bij de reistassen. Ondermeer Kipling, Ogio en Hedgren maken trolley reistassen.

Reistassen zien er vaak uit als een sporttas, maar er zijn ook mooie luxe reistassen. Topmerken  voor luxe reistassen zijn onder meer Diesel, Eastpak en Guess.

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van koffers en reistassen vind je al deze reiskoffers en tassen tegen een lage prijs.
Menu :