Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Video: Zo worden kunststof kozijnen gemaakt

Video: Zo worden kunststof kozijnen gemaakt


Het is altijd leuk om een kijkje in een fabriek te nemen. Daarom hier een video waarin we kijken hoe het er aan toe gaat in een fabriek waar ze kunststof kozijnen maken.


De fabriek waar een kijkje wordt genomen is de fabriek van Aarnink Kunststof Ramen in Deventer.


In de video kun je zien hoe het grootste deel van de productie geheel geautomatiseerd gebeurd. Er wordt computergestuurd gezaagd, geboord en gelast. Eigenlijk gebeurt alleen de afwerking, met het plaatsen van het hang en sluitwerk en de controle handmatig.

TIP: Nieuwe kozijnen in uw huis? Kijk hier voor alle prijzen bij diverse aanbieders.


Kozijnen kunnen ook van hout of metaal zijn, maar kunststof kozijnen zijn de meest populaire kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat deze heel duurzaam zijn en dat ze niet geverft hoeven te worden. Houten kozijnen, vooral als ze op de zon staan, moeten om de paar jaar geschilderd worden. De tijd dat kunststof kozijnen snel verkleurden door de weeromstandigheden liggen achter ons. Tegenwoordig is de kwaliteit veel beter.

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze warmte en geluid isoleren. Je hebt geen last van tocht en ze houden het geluid van buiten goed tegen. Een nadeel is dat je niet na een paar jaar voor een andere kleur kunt kiezen. Het kunststof is niet overschilderbaar.

Wel kun je bij aanschaf een keuze maken uit vele kleuren kozijnen, en kunsstof kozijnen zijn ook met een ogenschijnlijke houtnerf verkrijgbaar.

Zie ook: Meer tips kozijnen en andere verbeteringen aan je woning.
Menu :