Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » De beste hapjespannen

De beste hapjespannen

Wil je gerechten in grotere hoeveelheden bakken of stoven, dan is een hapjespan een heel geschikt stuk keukengereedschap.Een hapjespan is een ideale pan voor als een steelpan of koekenpan niet groot genoeg is.

>>> TIP: Kijk hier voor ruim 180 van de beste hapjespannen


Wat is een hapjespan?

Een hapjespan is een soort koekenpan. Een hapjespan beschikt echter over een hogere rechtopstaande rand. De hapjespan wordt ook meestal met een bijpassend deksel verkocht.

Een hapjespan beschikt niet alleen over een deksel, maar vaak ook over een anti-aanbak laag op de bodem. Vaak is deze anti-aanbak bodem bij een hapjespan van teflon.

Hapjespannen in diverse formaten

Een doorsnede van 24 centimeter komt het meest voor bij hapjespannen. Een andere standaardmaten zijn 26 en 28 centimeter. Dit zijn de iets grotere hapjespannen, waarin je meer kunt klaarmaken maar die ook meer ruimte op je fornuis vragen.

Een hapjespan kan zowel een steel hebben maar ook twee oren om de pan vast te houden. De laatste soort komt minder vaak voor maar is wel handiger als je de hapjespan op tafel wilt zetten.

Beste hapjespan

Goede merken voor een hapjespan zijn Brabantia, BK, Wesco, Tefal en Jamie Oliver. Kijk bij het bovengenoemde overzicht met alle hapjespannen of bij de beste winkels om deze pannen te kopen.

Zie ook: Meer tips pannen en kookgerei
Menu :