Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips voor bij het kopen van een fauteuil

Tips voor bij het kopen van een fauteuil


Een fauteuil is een luie stoel die vaak als leesstoel of televisiestoel wordt gebruikt. Wij kijken hier naar verschillende soorten fauteuils en geven tips voor bij de aanschaf van zo'n relaxstoel.

Wat is een fauteuil?

Wanneer is een stoel een fauteuil? De benaming fauteuil wordt voor heel verschillende stoelen gebruikt. De meest letterlijke vertaling is leunstoel maar het woord fauteuil wordt in de praktijk gebruikt voor iedere luie stoel, of in moderner Nederland relax stoel.

Rotan, stoffen of leren fauteuil

Doordat de verscheidenheid aan fauteuils zo groot is valt het niet mee om er informatie over te geven die voor iedere fauteuil geldt. Dat begint al met het materiaal waarvan een fauteuil gemaakt is. De leren fauteuil is het meest bekend. Deze vaak wat klassieke fauteuil staat sjiek, is makkelijk schoon te maken en de meeste mensen vinden een leren stoel heerlijk om in te zitten.

Er zijn echter ook volop fauteuils van andere materialen. Bijvoorbeeld stof, maar ook rotan is sterk in opmars. Een stoffen fauteuil heeft als nadeel dat hij gevoeliger is voor vlekken. Bij luie stoelen van rotan of pitrietvlechtwerk heb je dat niet. Tenminste niet voor wat betreft de stoel zelf. Een rotan fauteuil beschikt over kussens die uitwasbaar zijn.

Relax fauteuil of TV fauteuil

Relax fauteuil, televisie fauteuil of gewoon fauteuil, in principe is het allemaal hetzelfde. In een fauteuil kun je 's avonds lekker in de woonkamer ontspannen. Met de televisie, een krant, een boek of met goed gezelschap voor een gezellig gesprek.

Eetkamer fauteuil

Van een heel andere orde is de zogenaamde eetkamer fauteuil. Dit is meer een comfortabele stoel voor bij de eettafel dan een echte fauteuil. Kijk hier voor meer informatie over deze eettafelstoelen.

Klassieke of moderne fauteuil

In de stijl van de verschillende fauteuils zitten ook nog al wat verschillen. Je hebt moderne fauteuils, vaak van leer of kunstleer, maar ook klassieke fauteuils. Een voorbeeld van een klassieke fauteuil is de oorfauteuil, een stoel met aan weerskanten van het hoofd een zijkant war het hoofd tegenaan gelegd kan worden. Deze klassieke oorfauteuils beschikken vaak over een houten onderstel.

Massagefauteuil

Een heel speciale variant op de fauteuil is de massagefauteuil. Deze relaxstoel is voorzien van een mechanisme dat het lichaam masseert als je in de fauteuil zit.

Kijk in het bovenstaande overzicht met fauteuils voor je favoriete fauteuil tegen de laagste prijs.

Zie ook: Woonkamer tips
Menu :