Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Loungebanken en bankstellen. Tips en informatie

Loungebanken en bankstellen. Tips en informatie

Je hebt banken, bankstellen en loungebanken. Loungebanken zijn de overtreffende trap van een bankstel. Loungebanken zijn groot en comfortabel. Loungebanken kenmerken zich door een breed zitvlak en zijn zeer geschikt om languit op te liggen.


Wij kijken hier naar de verschillende soorten loungebanken die er te koop zijn en geven je tips en informatie die handig is als je een nieuwe loungebank wilt kopen.

Loungebank of hoekbank?

Echte volwaardige loungebanken beschikken over veel zitplaatsen en zijn daardoor niet goedkoop. De prijzen beginnen vaak pas boven de 700 euro. Een goedkoper alternatief is de hoekbank die over het algemeen iets kleiner, minder luxe en daarmee ook goedkoper is.

Kijk voor alle mogelijkheden van loungebanken en hoekbanken in het overzicht met aanbiedingen van bankstellen.

Echte relax banken

Loungebanken zijn momenteel het meest gewilde soort bankstel. Niet vreemd want het zijn - zoals de naam al aangeeft - zeer relaxte banken. Je kunt er bijzonder comfortabel op zitten en liggen. Meestal hebben loungebanken een L vorm zodat je ze heel goed in een hoek kunt plaatsen. Bij heel grote loungebanken komt ook de U vorm voor. Zo'n grote U-vormige loungebank vormt een zitruimte op zichzelf. Heel gezellig!

Leren loungebanken en stoffen loungebanken

Loungebanken kunnen bekleed zijn met verschillende materialen. Dat kan leer of kunstleer zijn maar ook stof. Leren loungebanken zijn makkelijk schoon te maken en staan er mooi in een modern interieur. Het voordeel van stoffen loungebanken is dat ze zacht, warm en comfortabel zitten. Ook leent een stoffen bekleding zich beter voor een kleurig en gevarieerd design dan een leren loungebank.


Modulaire loungebanken

Sommige loungebanken bestaan uit losse elementen die je alsof het blokken zijn aan elkaar kunt schuiven. Zo kun je de vorm van de bank naar behoefte telkens weer aanpassen. Deze modulaire loungebanken hebben als bijkomend voordeel dat je ze makkelijk kunt schoonmaken.

Kijk voor mooie bankstellen en loungebanken bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van bankstellen.

Zie ook: Meer woonkamer meubel tips
Menu :