Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Prachtige plantenbakken van een mix van kunststof en steen

Prachtige plantenbakken van een mix van kunststof en steen

Het is zonde dat zo veel mensen een prachtige plant kopen en deze dan vervolgens thuis in een fantasieloze plantenbak zetten. En dat terwijl er zulke mooie plantenbakken te koop zijn.Met een mooie plantenbak laat je de plant veel mooier uitkomen. Met plantenbakken kun je ook de stijl van een plant helemaal veranderen. We kunnen gerust stellen dat een plant door de juiste plantenbak twee keer zo mooi wordt.

Plantenbakken heb je in tal van stijlen, gemaakt van tal van materialen. En duur hoeven ze niet te zijn, kijk maar bij de beste winkels om plantenbakken te kopen.

Kunststof kan een heel mooi design opleveren

Kunststof klinkt wat saai en goedkoop, maar vergis je niet, kunststof plantenbakken kunnen er prachtig uitzien, vooral als het kunststof veredeld is met een ander materiaal. Wij kijken hier naar twee soorten plantenbakken die gemaakt zijn van een mix van kunsstof en (natuur)steen.

Artstone plantenbakken

Neem bijvoorbeeld de Artstone plantenbakken. Deze zijn niet gemaakt van zuiver kunststof maar van een mix van het kunststof resin en gemalen steen. Deze kunststof plantenbakken zien er uit alsof ze van echt luxe steen gemaakt zijn, maar ze zijn heel licht en vooral ook heel betaalbaar. Voor zo'n drie en een halve euro heb je al een luxe uitziende Artstone bloempot en voor een grote plantenbak ben je maar zo'n zes tientjes kwijt.Artstone plantenbakken zijn geschikt voor binnen en buiten. Ook zijn ze vorst bestendig. Door een drainagesysteem in de plantenbak of bloempot hoef je niet bang te zijn dat een plant te veel water krijgt (wat erg handig is als de plantenbak buiten wordt gebruikt). Dit drainagesysteem zorgt ook voor een reservevoorraadje bij droog weer.

Fiberstone plantenbakken

Een andere mix van kunststof en steen is Fiberstone (resinmix). Er zijn Fiberstone plantenbakken, bloempotten, kandelaars en zelfs Fiberstone tuinsets. Bij Fiberstone is de kunststof gemixed met natuursteen. Fiberstone plantenbakken zijn dan ook niet zo goedkoop als Artstone plantenbakken.Fiberstone plantenbakken hebben de stijlvolle uitstraling van natuursteen, maar ze zijn licht en vorstbestedig. van fiberstone worden zowel kleine potten en vazen als enorme plantenbakken gemaakt. Je hebt deze potten en bakken in de natuurlijke steenkleuren wit, zwart en grijs maar ook in felle moderne rode of groene kleuren.

Artstone en Fiberstone plantenbakken zijn goedkoop online te koop bij bovenstaande winkels.Menu :