Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Industriële meubels in een industrieel interieur

Industriële meubels in een industrieel interieur

Dus industriële look is momenteel erg in trek bij het inrichten van een woning, kantoor of winkel. En bij zo'n industriële inrichting horen natuurlijk industriële meubels.

industriële meubelen

Het uiterlijk en uitstraling van industriële meubels zijn evenals de rest van de industriële inrichting stoer en weinig verfijnd. Bij de industriële look mag alles best een beetje grof zijn.

Hoe grof het mag zijn is afhankelijk van de smaak van de bewoner of inrichter. Je kunt kiezen voor heel grove industriële meubels met grote scheuren, butsen en oneffenheden, maar er zijn ook meubels waar de industriële stijl wat minder ver is doorgevoerd. Dit zijn bijvoorbeeld industriële tafels met een stoer eiken tafelblad en een metalen poten, waarbij het tafelblad wel vrij glad is afgewerkt.

>>> TIP: Kijk voor de mooiste van deze meubelen bij de beste online winkels met industriële meubels, en laat je inspireren.

Wat is een industriële inrichting?

Een industriële blijft niet beperkt tot de meubels alleen. Het hele huis, kantoor of winkel krijgt een ruige uitstraling. Met zichtbare bakstenen, een houten of cementen vloer, zichtbare buizen en steunbalken, en grove accessoires van metaal zoals lampen en klokken. Natuurlijk bepaal je ook hierin hoe ver je gaat. Je kunt ook volstaan met houten vloer en een grof gestucte muur. De industriële meubelen en accessoires moeten dan de sfeer brengen.

Wat zijn industriële meubels?

Industriële meubelen bestaan meestal uit een combi van hout en metaal. Retro meubels en vintage meubels doen het goed in een industrieel interieur. Het hout is vaak onbehandeld of slechts deels behandeld. Een mooi voorbeeld van een onbehandeld industrieel meubel is de boomstamtafel. Een eettafel die er uitziet of het tafelblad zo van de boom op het onderstel geplaatst is. Bij bovenstaande beste winkels vind je heel veel voorbeelden van dit soort boomstamtafels.

Bij industriële meubels wordt vaak gebruik gemaakt van eikenhout omdat dit de stoere uitstraling heeft die bij deze stijl past. Maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van steigerhout, en bij goedkope industriële meubels worden goedkopere (ruwe) houtsoorten gebruikt.

Kijk bij de bovengenoemde beste online winkels met industriële meubels voor al deze mooie en stoere industriële meubelen en hun prijzen.
Menu :