Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Hoekkasten: Benut ruimte optimaal met een hoekkast

Hoekkasten: Benut ruimte optimaal met een hoekkast


Op slaapkamers en in inloopkasten wil je ruimte graag optimaal benutten. Maar dat is niet altijd makkelijk te realiseren, vooral kasten willen er nogal eens voor zorgen dat er loze hoekjes ontstaan. Een oplossing voor dat probleem kan een hoekkast zijn.

Een hoekkast is speciaal ontworpen om in een hoek te plaatsen. De ruimte van de hoek wordt daardoor optimaal benut.

De ruimte optimaal benutten

Bij een hoekkast gebruik je niet alleen de beide wanden, maar je gebruikt ook de hoek daartussen volledig. Dat is een groot verschil met twee losse kasten waarbij er een loze ruimte ontstaat in de hoek.

Een hoekkast biedt extra veel opslagruimte. maar daarnaast lijkt een hoekkast veel minder ruimte in te nemen.

Een hoekkast is ook ideaal als je een kastenwand wil maken met een bocht daarin. Aan weerskanten van de hoekkast kun je gewone kasten plaatsen.

>>> TIP: Kijk hier voor de beste aanbieders van hoekkasten

Vooral als kast in de slaapkamer

Hoekkasten worden voornamelijk in slaapkamers als kledingkast gebruikt. In de slaapkamer is immers veel kastruimte nodig, terwijl de ruimte in een slaapkamer vaak beperkt is. Door gebruik te maken van een hoekkast kan er een kastenwand worden geplaatst die de beschikbare ruimte optimaal benut.

Ook is een hoekkast een ideale kast voor in een walk-in closet. Er kan gebruik gemaakt worden van een hoekkast zonder deuren.


Zie ook: Meer tips slaapkamer
Menu :