Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wijnthermometers, diverse soorten

Wijnthermometers, diverse soorten

Wijn smaakt op zijn best als deze goed op temperatuur is. Maar hoe meet je de temperatuur van de wijn? Dat kan met een wijnthermometer.


Wijnthermometers heb je in verschillende vormen. Je hebt wijnthermometers die je in de fles steekt, maar je kunt ook kiezen voor een wijnthermometer die je rond de fles klemt. Er zijn zelfs wijnthermometers die de temperatuur via infrarood meten.

Kijk hier voor alle wijnthermometers

Hier kijken we naar de verschillende soorten wijnthermometers. Alle soorten thermometers zijn terug te vinden in het overzicht aanbiedingen van wijnthermometers. Hier vind je het voordelige aanbod wijnthermometers van verschillende winkels.

Wijnthermometer in de fles

De klassieke wijnthermometer beschikt over een lang uiteinde dat je in de fles steekt. Direct in de wijn waarvan je de temperatuur wilt meten. Zo meet je heel nauwkeurig de temperatuur van de wijn. Soms kan de bovenkant van de wijnthermometer dienst doen als afsluiter van de wijnfles.


Wijnthermometer om de fles

Tegenwoordig komen we echter vooral een ander soort wijnthermometer tegen. Deze thermometer beschikt over een ring die om de wijnfles wordt geklemd. De thermometer wordt zodoende tegen de fles aangedrukt en meet de temperatuur van de wijn in de fles zonder met de wijn in contact te komen. Deze wijnthermometers voor om de fles kunnen er heel mooi uitzien.


Infrarood wijnthermometer

Nieuw is de infrarood wijnthermometer. Deze thermometer hoef je maar een seconde tegen de fles aan te drukken en je weet de wijntemperatuur.


Aanbiedingen van alle soorten wijnthermometers zijn te vinden in het eerder genoemde overzicht.

Zie ook: Meer wijnaccessoires
Menu :