Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Open haarden zonder schoorsteen

Open haarden zonder schoorsteen

Vroeger moest je je hele huis verbouwen als je een haard wilde plaatsen. En in een flat of huurhuis was het vaak helemaal niet mogelijk. Dat is nu gelukkig veranderd. Er zijn volop goede en gezellige haarden te koop waarbij je geen rookkanaal nodig hebt.


Deze elektrische haarden en bio-ethanol haarden zien er vaak prachtig uit en zorgen voor een gezellig vuur in huis zonder dat er een schoorsteen nodig is.

Wil je weten wat er op dit gebied allemaal te koop is, en wat deze haarden kosten? Kijk dan bij de beste online winkels die bio-ethanol haarden verkopen.
Bio-ethanol haarden

Met name de bio-ethanol haarden zijn erg in opmars. Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die geen schadelijke stoffen, geur of verontreiniging afgeeft. Je kunt een bio-ethanol vuur dus gewoon in huis laten branden zonder dat je je druk hoeft te maken om stank, rook of vervuiling. Je hebt bio-ethanol haarden als tafelhaard, maar ook als wandhaard. Deze sfeerhaarden kun je aan iedere muur bevestigen (rookafvoer is immers niet nodig). In de huiskamer, maar ook in een slaapkamer of andere ruimte. Je vult deze sfeerhaard met bio-ethanol (nog geen 1,50 euro per liter bij de Action) en je hebt een open haard met een echt vuur.

Elektrische haarden

Elektrische haarden worden de laatste jaren verdrongen door de bio-ethanol haarden. Dit komt doordat de elektrische haarden geen echt vuur maar een immitatie vuur geven. Hoewel dit vuur bij een goede elektrische haard net levensecht is, blijft het natuurlijk nep. Daar tegenover staat het gebruiksgemak van een elektrische haard. Deze hoeft nooit gevuld te worden (elektrische haarden worden ook wel gemakshaarden genoemd) en aangezien het vuur niet echt is is een elektrische haard ook veilig. Tevens kun je het vuur van een elekrische haard regelen. Ze zijn er zelfs met afstandsbediening.

Design haarden

Zowel bio-ethanol haarden als elektrische haarden hebben vaak een mooi modern design. Het ontbreken van een schoorsteen is ook een voordeel bij het ontwerp van deze haarden. Dit geeft de designer veel meer vrijheid en maakt veel strakkere haarden mogelijk.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor de mooiste en meest sfeervolle bio-ethanol haarden tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer tips design woonkamer
Menu :