Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De vele voordelen van koudschuim matrassen

De vele voordelen van koudschuim matrassen

Een goed matras is veel beter dan veel mensen zich beseffen. Een overstap naar een ander (beter) matras kan als gevolg hebben dat lichamelijk klachten ineens verdwijnen. Dat gaat bijvoorbeeld op voor koudschuim matrassen.


Ook zorgt een goed matras er voor dat je de volgende dag veel beter uitgerust wakker wordt. Daarom hier aandacht voor goede matrassen.


Een goed matras voorkomt rugklacht

Rugproblemen zijn een voorbeeld van lichamelijke klachten die vaak veroorzaakt worden door een slecht matras. In een slecht matras, dat bijvoorbeeld doorzakt of op een andere manier een verkeerde vorm heeft, neem je een verkeerde houding aan. Als je urenlang in een verkeerde houding ligt is het niet vreemd dat je rugklachten krijgt.

Goede matrassen tegen een lage prijs

Kijk voor goede matrassen tegen lage prijzen bij de beste winkels om een matras te kopen. De meeste van deze winkels bezorgen de matrassen gratis thuis.

Koudschuim matrassen

Koudschuim is een materiaal dat tegenwoordig vaak in matrassen wordt gebruikt. Koudschuimmatrassen hebben een kern van polyurethaan,  een materiaal dat ook wel PUR-schuim wordt genoemd. PUR-schuim is een materiaal dat harder en duurzamer wordt naarmate het zwaarder wordt. Voor het opschuimen van koudschuim matrassen wordt zuivere kooldioxide gebruikt. Dat is veel milieuvriendelijker dan de schadelijke drijfgassen, zoals fluorkoolwaterstof, die vaak bij de productie van andere soorten matrassen worden gebruikt.

Koudschuim matras tegen huisstofmijt

Maar er zijn meer eigenschappen van koudschuim matrassen die mensen zullen aanspreken. Koudschuim is een materiaal dat zich heel goed naar het lichaam vormt, en koudschuim matrassen zijn heel goed tegen huisstofmijt. Dit nare kleine diertje, dat het leven van zoveel mensen met een allergie moeilijk maakt, gedijt maar heel slecht in koudschuim.

Vormvast, en goed voor rugslapers en buikslapers

Koudschuim matrassen zijn vormvast. Ook bij veelvuldig gebruik ontstaat er geen kuil. Toch geven ze wel goed mee zodat ze zich niet alleen goed naar het lichaam vormen maar ook heel goed samenwerken met een verstelbare bedbodem. Koudschuim matrassen zijn voor zowel buikslapers als rugslapers erg comfortabel.

Kortom de overstap naar een goed koudschuim matras kan je afhelpen van problemen met de rug en luchtwegen.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste winkels om een matras te kopen voor deze goede matrassen tegen de laagste prijs.


Zie ook: Meer tips slaapkamer
Menu :