Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Informatie TV-beugels (muurbeugels en plafondbeugels)

Informatie TV-beugels (muurbeugels en plafondbeugels)

Het voordeel van de huidige platte televisies is dat deze makkelijk aan de muur of aan het plafond kunnen worden gehangen. Dit doe je doormiddel van muurbeugels of plafondbeugels.


Je hebt ophangsystemen waarbij de televisie vast aan de muur komt te zitten, maar het best tot zijn recht komt een televisie met een beugel die kan draaien en kantelen. Zo kun je de televisie draaien naar de plek waar je zit.

Kijk voor voordelige muurbeugels, plafondbeugels en andere tv-beugels en ophangsystemen voor de televisie bij de webshops in het overzicht beste online winkels met tv-beugels van de consumenteninformatie-site Beste Kopen.

Vaste tv-beugels

De meeste tv-beugels zijn draaibaar en kantelbaar zodat je hem kunt richten. Sommige mensen kiezen echter voor een vaste tv-beugel, een muurbeugel  die de televisie als een schilderij tegen de muur bevestigd. Voordelen: Deze eenvoudige tv-beugels zijn een stuk geodkoper en ze zorgen er voor dat de tv minder plek inneemt.

Kantelbare tv-beugels

Met kantelen bedoelen we dat de televisie naar boven en naar beneden kan worden gericht. Naar boven komt in de praktijk zelden voor, maar naar beneden wel. Veel televisies, vooral in kleine ruimten als een slaapkamer, worden namelijk hoog opgehangen zodat je er onderdoor kunt lopen. Het is dan wel nodig ze te kantelen als je tv wilt kijken. Een nadeel van een kantelbare tv-beugel is dat de tv iets in de kamer komt te hangen.


Draaibare tv-beugels

Deze tv-beugels kun je naar links en recht draaienm al naar gelang waar je zit. Zo kun je bijvoorbeeld zowel uit de eethoek als uit de zithoek naar de tv kijken. Hoe langer de draaiarm, hoe verder je de tv kunt draaien, maar de mate waarin de televisie ruimte inneemt neemt hiermee ook wat toe (al kun je ze vaak goed inklappen). Draaibare tv-beugels zijn vaak tevens kantelbaar.

Plafondbeugels

Een alternatief voor de muurbeugel is de plafondbeugel die de televisie niet aan de muur maar aan het plafond bevestigd. Plafondbeugels zien we vooral in grote ruimtes waarbij de televisie zich ergens midden in de ruimte bevindt. Maar ook in slaapkamers wordt wel eens voor een plafondbeugel gekozen in combinatie met een wat kleinere tv. Zo kun je de tv bijvoorbeeld boven het voeteind plaatsen in plaats van aan de muur.

Tv-beugel met afstandsbediening

Hele luxe tv-beugels zijn via een afstandsbediening bestuurbaar. Zo kun je de tv draaien zonder uit je bed of stoel te komen.

Meer informatie over tv-beugels

Kijk voor prijzen en meer informatie over tv-beugels bij de winkels in het bovengenoemde overzicht met beste winkels om een tv-beugel te kopen.

Zie ook: Meer tips elektronica en apparatuur in huis
Menu :