Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Bestek of bestekset kopen. Tips en informatie

Bestek of bestekset kopen. Tips en informatie

Bestek koop je normaal gesproken voor lange tijd. Daarom is het een aanschaf die je het best met zorg kunt doen. Daarom geven we hier tips voor de aanschaf van bestek of bestelsets.Bestek en besteksets heb je van vele materialen en in vele - soms heel uiteenlopende - prijsklassen. Wat zijn de voordelen, en wat de nadelen? Hier lees je het.

Bestekset of los bestek?

Messen, vorken en lepels kun je per stuk kopen, maar meestal koop je een bestekset. Deze besteksets zijn er voor 6, 9 en 12 personen. Bij een 6 persoons bestekset heb je 6 theelepeltjes, 6 soeplepels enz. De grootte wordt echter in het aantal delen uitgedrukt, bijvoorbeeld 60-delig. Bij een 60-delig servies voor 6 persoon zijn er voor ieder persoon 10 verschillende soorten bestek .

Aan het aantal worden meestal nog wat extra bestek als opscheplepers, een juslepel en/of een vleesvork toegevoegd zodat het aantal delen wat hoger uitkomt.

Koop een bestekset niet te krap. Bestaat je huisgezin uit 5 personen? Dan kan een bestekset voor 5 personen wat krap zijn. Je komt bestek te kort als er visite komt, maar ook als er eens wat extra messen of vorken gebruikt worden. Een volle bestek-lade is altijd plezierig. Je grijpt dan niet snel mis.

RVS bestek of zilveren bestek?

Het meeste bestek dat we tegenwoordig kopen is van RVS (roestvrij staal). RVS bestek is makkelijk in het onderhoud en niet duur in aanschaf. Een zilver bestek is een stuk duurder en moet je bovendien regelmatig poetsen om het mooi te houden. Maar een zilver bestek is wel een stuk sjieker om te zien.

Waar koop je bestek?

of je nu los bestek koopt of een complete bestekset, je wilt er natuurlijk niet meer voor betalen dan nodig. Kijk bij de beste winkels om bestek te kopen voor de beste en goedkoopste aanbieders van mooi bestek in Nederland.

Zie ook: Alle tips bestek, glaswerk en servies
Menu :