Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Bestek of bestekset kopen. Tips en informatie

Bestek of bestekset kopen. Tips en informatie

Bestek koop je normaal gesproken voor lange tijd. Daarom is het kopen van bestek een aanschaf die je het best met zorg kunt doen. Daarom geven we hier tips voor de aanschaf van los bestek of een besteksetsBestek en besteksets heb je van vele materialen en in vele - soms heel uiteenlopende - prijsklassen. Wat zijn de voordelen, en wat de nadelen van de diverse soorten bestek? Hier lees je het.

Bestekset of los bestek?

Messen, vorken en lepels kun je per stuk kopen, maar meestal koop je een bestekset. Deze besteksets zijn er voor 6, 9 en 12 personen. Bij een 6 persoons bestekset heb je 6 theelepeltjes, 6 soeplepels enz. De grootte wordt echter in het aantal delen uitgedrukt, bijvoorbeeld 60-delig. Bij een 60-delig servies voor 6 persoon zijn er voor ieder persoon 10 verschillende soorten bestek .


Soms wordt er naast het eetbestek zoals eetlepes, vorken en messen nog wat extra bestek als opscheplepers, een juslepel en/of een vleesvork toegevoegd zodat het aantal delen wat hoger uitkomt.

Koop een bestekset niet te krap. Bestaat je huisgezin uit 5 personen? Dan kan een bestekset voor 5 personen wat krap zijn. Je komt bestek te kort als er visite komt, maar ook als er eens wat extra messen of vorken gebruikt worden. Een volle bestek-lade is altijd plezierig. Je grijpt dan niet snel mis.

WMF bestekset 30 delig (bestek 6 personen)
WMF bestekset 30 delig (bestek 6 personen)


Los bestek kopen

Maar bestek hoef je niet als set te kopen. Je kunt het ook als los bestek aanschaffen. Het voordeel is dat je dan zelf kunt bepalen hoeveel bestek je van iedere soort wil hebben en onderdelen die je niet gebruikt kun je weglaten. Het is wel aan te raden in één keer al het bestek in voldoende hoeveelheden te kopen zodat je al je bestek mooi bij elkaar past. 

Je bestekset zelf samenstellen met los bestek geef je veel meer  vrijheid, maar aanschaf van een complete set kan goedkoper zijn.


Sola bestek

Sola bestek


RVS bestek of zilveren bestek?

Het meeste bestek dat we tegenwoordig kopen is van RVS (roestvrij staal). RVS bestek is makkelijk in het onderhoud en niet duur in aanschaf. Een zilver bestek is een stuk duurder en moet je bovendien regelmatig poetsen om het mooi te houden. Maar een zilver bestek is wel een stuk sjieker om te zien.

Kijk voor al het mooie bestek bij de hierboven genoemde aanbiedingen van bestek en besteksets. Je vindt daar het bestek van topmerken zoals Sola,Villeroy & Boch, WMF, Amefa, Gero, Zwilling, BK, Alessi, Laguiole en Royal Swiss, maar ook van kleinere en goedkopere fabrikanten van goed bestek.

Zie ook: Alle tips bestek, glaswerk en servies


Foto bovenaan: Sola


Samenvatting:
Hier boven vind je aanbiedingen van bestek en besteksets. Zo kun je goedkoop bestek en goedkoop besteksets van hoge kwaliteit kopen. Je vindt er duizenden bestek artikelen van alle grote en minder bekende merken. 
Menu :