Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Standby-killer: In de standby-stand zonder dat het stroom kost

Standby-killer: In de standby-stand zonder dat het stroom kost

Een apparaat dat in de standby-modus staat gebruikt nog steeds energie, al is het minder. Ook kan een apparaat in de standby-stand gevaar opleveren. Als er bijvoorbeeld veel stof in een televisie of ander apparaat zit kan dit brandgevaar opleveren.Een standby-killer is een slim apparaatje dat dit gevaar kan wegnemen. De standby-killer zorgt er voor  dat de stroom van bijvoorbeeld een televisie helemaal wordt afgesloten, maar zodra er op de afstandsbediening wordt gedrukt gaat de stroom weer aan.

Hiervoor beschikt de standby-killer over een infrarood ontvanger.

Makkelijk aan te sluiten

De standby-killer wordt in het stopcontact gestoken en de stekkers van de betreffende apparatuur gaan op hun beurt in de standby-killer. Deze standby-killers kunnen over één of meer stopcontacten beschikken zodat je er (in het tweede geval) meerdere apparaten op kunt aansluiten.

De standby-killer bespaart veel stroom

Vooral bij oudere televisies kan een standby-killer veel stroom besparen. Deze gebruiken namelijk in de standby-stand relatief veel stroom. De standby-killer maakt hier een eind aan.Standby-killers voor de computer

Ook voor de randapparatuur van computers zoals de printer, de monitor, de scanner en speakers zijn standby-killers te koop. Deze werken via de PS2 en/of USB-aansluiting.

Kijk bij de aanbiedingen van standby killers voor alle informatie en de prijzen.

Zie ook: Meer tips elektronische apparatuur in huis
Menu :