Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Stoelhoezen

Stoelhoezen

Stoelhoezen kun je gebruiken om je kostbare stoelen tegen slijtage te beschermen. Maar een stoelhoes is ook een eenvoudige en voordelige manier om het uiterlijk van een stoel of bank compleet te veranderen. Stoelhoezen zijn er voor alle soorten stoelen, banken en fauteuils.


Stoelhoezen worden vaak gebruikt als een oude stoel lelijk wordt. Na het aanbrengen van een stoelhoes is deze dan weer als nieuw. Er zijn stoelhoezen die je zo strak kunt spannen dat het niet eens meer opvalt dat er gebruik is gemaakt van een stoelhoes.

Universele stoelhoezen

Stoelhoezen zijn er in alle maten en kleuren. De goedkoopste oplossing zijn universele stoelhoezen. Deze worden aangeboden in een aantal gangbare maten en passen vrijwel altijd. Dit komt doordat ze gemaakt zijn van een zeer elastische stof. Armleuningen bij een stoel of bank zijn geen probleem. Om de stoelhoes af te sluiten wordt er soms aan de achterkant een decoratieve strik geplaatst.

Waar koop je een stoelhoes?

Wil je weten wat er allemaal aan stoelhoezen te koop is en wat ze kosten? Kijk dan bij het overzicht van beste winkels om meubelhoezen te kopen.

Deze winkels bieden een breed assortiment stoelhoezen tegen lage prijzen aan. Ideaal als je op zoek bent naar mooie stoelhoezen of bankhoezen.


Een stoelhoes is lekker praktisch

Voor stoelhoezen wordt meestal gebruik gemaakt van materialen als katoen en polyester. De meeste meubelhoezen zijn makkelijk schoon te maken en kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden. Ze zijn meestal wasbaar tot 40 graden. Ook zijn stoelhoezen vaak vuilafstotend. Ze zijn dus lekker praktisch. Niet alleen om je oude fauteuil mee op te pimpen, maar ook in het gebruik en onderhoud.

Grand foulard

Een stoelhoes wordt strak om de stoel aangebracht, het is daarbij net gewone stoelbekleding. Je ziet geen verschil. De grand foulard (of foulard) is een heel ander verhaal. Dit is een kleed dat je over de stoel of bank drapeert.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor stoelhoezen, bankhoezen en foulards voor weinig geld.

Zie ook: Meer tips design woonkamer
Menu :