Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Snel warm water met een keukenboiler

Snel warm water met een keukenboiler


Ben je het zat om lang te moeten wachten voor je warm water hebt in de keuken? Plaats dan een keukenboiler in je aanrechtkastje. Met een goede keukenboiler heb je vrijwel meteen warm water als je de warmwater kraan open draait. En zo'n kleine boiler is helemaal niet duur en bovendien zuinig met stroom.


Kijk in het overzicht met alle keukenboilers om te zien wat deze kleine boilers kosten. Je kan daar ook de voor jou beste keukenboiler selecteren door je wensen en eisen aan te vinken.

De capaciteit van een keukenboiler

Natuurlijk heeft een keukenboiler niet de grote capaciteit van een badkamerboiler. De meeste van deze keukenboilers hebben een capaciteit van 10 liter. Voor wie wat meer warm water achtereen wil gebruiken zijn er ook boilers voor de keuken met een inhoud van 15 liter. En de kleinste boilers hebben een capaciteit van 7 liter, maar dat wordt wel erg krap als je fatsoenlijk de vaat wil doen.

Het nadeel van een keukenboiler met een grotere capaciteit is dat hij ook meer ruimte inneemt.

Hotfill boiler

Een keukenboiler is aangesloten op de waterleiding, houdt zichzelf gevuld met water, warmt het water op naar een temperatuur die je hebt ingesteld, en houdt het water op die temperatuur.

Een uitzondering is de hotfill boiler zoals Plieger deze in zijn assortiment heeft. Deze boiler kan ook warm water tappen. Om het water snel op te warmen is er daarom veel minder vermogen nodig. In feite is de hotfill boiler niets anders dan een gewone keukenboiler met een laag vermogen. Je kan hem namelijk ook gewoon op de koudwater waterleiding aansluiten, maar het duurt dan veel langer voor het water op temperatuur is.

Het voordeel van de hotfill boiler is dat je hem kunt gebruiken achter een kleine zekering van bijvoorbeeld 6 ampere.  Hij kan dan bijvoorbeeld op de camping worden gebruikt.

Kijk in het bovenstaande overzicht met keukenboilers voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Meer tips keukenapparatuur
Menu :