Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Elektrisch deken. Tips en informatie

Elektrisch deken. Tips en informatie


Koude nachten worden heel wat behaaglijker met een elektrisch deken. Hier kijken we naar de beste elektrische dekens en naar verschillende soorten van deze dekens om je bed lekker warm te maken.


Overzicht alle elektrische dekens

Kijk bij het overzicht elektrische dekens voor alle elektrische dekens tegen een lage prijs. In dit overzicht vind je bijna 200 elektrische dekens voor éénpersoons bedden en voor tweepersoons bedden, zowel elektrische onderdekens als elektrische onderdekens. Elektrische dekens van bekende fabrikanten als Dreamland, Inventum, Medisana, Beurer, AEG, Wellcare, en Cresta, maar ook van minder bekende merken.

Elektrisch onderdeken

Veel elektrische dekens zijn onderdekens. Hier lig je niet onder, maar je legt het deken op je matras en onder je hoeslaken. Zo kruip je 's avonds op een aangenaam verwarmde ondergrond. Vaak worden deze elektrische onderdekens alleen gebruikt om het bed voor te verwarmen. Zet hem uit als je gaat slapen, of je laat dit automatisch doen via de timer.

Elektrisch bovendeken

Je hebt ook elektrische bovendekens voor in bed, maar dit wordt door de meeste mensen als minder praktisch ervaren. Wel interessant zijn de elektrische "knuffeldekens" of omslagdekens die je 's avonds op de bank kunt gebruiken om lekker warm op de bank te zitten. Ook deze kom je in het bovenstaande overzicht met elektrische dekens tegen.

Warme voeten

Heb je graag warme voeten? Overweeg dan een elektrisch deken met apart instelbare voetenwarmte.

Tips elektrisch deken kopen

Nog wat meer tips met betrekking tot het elektrische deken.
  • Let op het aantal warmtestanden. Soms kan het lekker zijn om het deken op een lage warmtestand te zetten als je er onder ligt. Veel elektrische dekens hebben 3 of meer warmtestanden, maar minder komt ook voor.
  • De meeste elektrische dekens zijn wasmachinebestendig, maar ook op dit punt zijn er uitzonderingen.
  • Het is plezierig als het elektrische deken zichzelf uit kan schakelen. Je kan dan gaan slapen terwijl het deken nog verwarmd wordt. Beschikt het elektrisch deken over een timer, dan kun je deze tijd zelf instellen.
  • Overhittingsbeveiliging maakt het elektrisch deken veiliger.
  • Last van allergie? Er zijn speciale anti-allergie elektrische dekens.
  • Medisana en Inventum zijn de populairste merken voor een elektrische dekens. Andere goede merken voor een elektrisch deken zijn AEG, Cresta en Dreamland.
  • Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht elektrische dekens voor alle elektrische dekens en een zoekfunctie om jouw ideale elektrische deken te vinden.

Zie ook: Meer tips slaapkamer


Menu :