Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Pelletkachel. Moderne houtkachel

Pelletkachel. Moderne houtkachel

Een pelletkachel is een moderne houtkachel die je stookt op houtkorrels (pellets). Hier informatie over de pelletkachel en de beste pelletkachels uit de test.

La Nordica Extraflame pelletkachel


Een pelletkachel is een houtkachel, maar dan wel een heel moderne houtkachel. Je bedient een goede houtkachel bijvoorbeeld elektrisch, met een afstandsbediening of een app, je kunt de thermostaat programmeren, en er zijn zelfs pelletkachels die een volwaardige vervanging voor een combi ketel zijn.

Die meest uitgebreide pelletkachels kunnen al je radiatoren in huis verwarmen en soms bovendien voor warm water uit de kraan zorgen.

En dat alles op hout gestookt. Niet op houtblokken zoals een open haard of gewone houtkachel, maar houten pellets (niet te verwarren met houten pallets). Een pellet is een korrel van samengeperst hout. Als je het reservoir van je pelletkachels met pellets vult kun je soms wel dagenlang stoken op dit hout.

Daarbij kun je via een thermostaat (op de pelletkachel of via een afstandsbediening of app) de temperatuur regelen en zelfs programmeren. In alles is een goede pelletkachel een moderne kachel / verwarming. Je moet er alleen voor zorgen dat er genoeg pellets in het reservoir zetten, door af en toe het reservoir met pellets bij te vullen.

Wat is een goede pelletkachel?

Bij de onderstaande pelletkachel test vind je de beste pelletkachels van dit moment. Je vindt daar ook veel meer informatie over de pelletkachel in het algemeen en de beste pelletkachels in het bijzonder.


Zie ook:
Ondewerp:
Een pelletkachel is een bijzonder moderne houtkachel. Met bijvoorbeeld een thermostaat die je kunt programmeren en bedienen via een app of afstandsbediening. Een pelletkachel verwarmt door het stoken van pellets. Een pellet is een korrel samengeperst hout. Goede pellets kunnen heel lang branden. Kijk boven voor de beste pelletkachel uit de pelletkachel test en andere goede pelletkachels.


Foto: La Nordica Extraflame pelletkachel
Menu :