Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips: Een salontafel kopen

Tips: Een salontafel kopen

Op zoek naar een mooie nieuwe salontafel? Wij kijken hier naar de mogelijkheden en naar verschillende soorten salontafels.


En we geven informatie en tips over waar je op moet letten als je een salontafel koopt.

Tip: Hier vind je een overzicht van de mooiste (betaalbare) salontafels

Met een salontafel bedoelen we een lage tafel voor in de woonkamer. Meestal wordt een salontafel in een zithoek bij een bank geplaatst en vaak staan er ook stoelen bij. De salontafel wordt vooral gebruikt om er kopjes, glazen en hapjes op te plaatsen. De salontafel kan het beste even hoog of iets lager dan de zitplaatsen zijn.

De meeste salontafels zijn rechthoekig en worden dan evenwijdig aan de zitbank geplaatst. Rond of ovaal kan ook, en kan een voordeel zijn als er kleine kinderen in huis rondkruipen. Die kunnen zich dan niet bezeren aan de scherpe punten.


Tips voor bij de aanschaf van een salontafel
Wat handige tips om tekening mee te houden als je een salontafel gaat kopen.
  1. Neem een salontafel die bij het interieur past, het is een in het oog springend meubelstuk
  2. Zorg dat een salontafel stevig is. Je staat er van te kijken hoe snel er een paar voeten op liggen.
  3. Zorg dat de salontafel niet hoger is dan de zitting van de stoelen en banken die er om heen staan.
  4. Een krappe zithoek? Met een glazen salontafel lijkt de kamer ruimer. Dit komt omdat de de vloer eronder nog kunt zien.
  5. Koop geen salontafel die te groot is. Je moet er goed om heen kunnen lopen. Het is plezierig als de salontafel minder lang is dan de zitbank. Een tafellengte van ongeveer 66% van de lengte van de bank is ideaal.
Soorten salontafels
Wat voor soort salontafel wil je? Er zijn vele soorten salontafels. Salontafels van hout, van metaal en van glas. Modern en klassiek. Wij kijken hier naar verschillende salontafels.

Salontafel van glas
Een tafel van glas laat de ruimte groter lijken en staat vooral in een modern interieur prachtig. Het nadeel is dat vlekken en vingers snel zichtbaar zijn. Geen ideale salontafel dus voor mensen met kleine kinderen.

Houten salontafel
Een houten salontafel kan klassiek ogen, maar er zijn ook moderne houten salontafels in heldere lichte kleuren. Bij een houten salontafel kun je (voor het zicht) makkelijker een mand onder de tafel zetten. Veel houten salontafels beschikken zelf al over handige opberglaatjes.

Teak (teakhout) en eiken (eikenhout) zijn populaire houtsoorten bij een salontafel. Steigerhout is bij de salontafel in opkomst. Meer klassiek is de koloniale salontafel.


Design salontafel
Verder wordt er bij salontafels soms gebruik gemaakt van natuursteen (als tafelblad), kunststof en metaal (rvs), meestal in combinatie met glas of hout. Vaak is er bij deze materialen sprake van mooie design salontafels.
Menu :