Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Beste badkamermeubel / badkamerkast kopen

Beste badkamermeubel / badkamerkast kopen

Wat is het beste badkamermeubel? Dat hangt sterk af van de stijl en de eisen die aan het meubel voor de badkamer gesteld worden.


We kijken hier wat er aan badkamermeubels te koop is en geven tips met betrekking tot de aanschaf.

Je hebt badkamermeubels met en zonder wasgelegenheid. Je kunt badkamermeubels dus ruwweg onderverdelen in wastafelmeubels en badkamerkasten. Wij kijken hier nu uitsluitend naar de kasten. Voor informatie over de wastafels (die je eventueel in of op de kasten kunt plaatsen) kun  je het beste ons artikel met tips voor bij het kopen van een wastafel raadplegen.

Hier kijken we naar verschillende soorten kasten voor in de badkamer. Dat kunnen losse badkamerkasten of hangende badkamerkasten zijn, maar ook badkamermeubels met een wasbak. Alle genoemde badkamermeubels en badkamerkasten kun je in het overzicht hieronder vinden.

Veel badkamermeubels worden aan de muur bevestigd of hebben poten of wieltjes van waterbestendig materiaal. Dat is een voordeel bij wateroverlast.

Wastafelkast

De wastafelkast of wastafelonderkast is een badkamerkast die er op is berekend dat er een wastafel op wordt geplaatst. Zo'n kast is dus vrij laag en beschikt over een vlakke bovenkant (waarop een wastafelelement kan komen te staan) of een ruimte waarin een verzonken wasbak geplaatst kan worden.

Ombouwmeubel wastafel

Je hebt ook badkamermeubels die zo gemaakt zijn dat ze om een wastafel heen geplaatst kunnen worden.

Hangende badkamerkast

Een hangende kast is populair in de badkamer. Vaak worden hangende badkamerkasten naast een spiegel aan de muur bevestigd.

Spiegelkast

Een badkamerkast voorzien van een spiegel. Meestal zijn dit hangkasten die boven de wastafel worden bevestigd.

Multifunctioneel badkamermeubel

De hierboven genoemde badkamermeubels en badkamerkasten zijn allemaal losse meubels. Je kunt ook kiezen voor een multifunctioneel badkamermeubel. Dit is een grote badkamermeubel die niet alleen veel opbergruimte bevat in de vorm van laden en kasten maar ook over ene spiegel en een wastafel beschikt. Deze multifunctionele badkamermeubels beschikken over meerdere componenten zodat het vaak een hele wand aan badkamermeubels is.

Badkamermeubel kiezen

Waar moet je op letten bij het kopen van een badkamermeubel? Hieronder een korte checklist.
  • Past het badkamermeubel in de badkamer? Denk daarbij aan de breedte, maar ook aan de diepte en hoogte van de meubels. En kijk hoe deurtjes draaien.
  • Past het design van het badkamermeubel bij dat van de badkamer? Badkamermeubels zijn er in alle stijlen, kleuren en materialen. Je hoeft dus geen genoegen te nemen met een slecht bijpassende kast.
  • Biedt het badkamermeubel voldoende opbergruimte? Dat blijft toch de belangrijkste functie van zo'n meubel voor in de badkamer.
  • Kan het meubel tegen vocht en water? Bij een echt badkamermeubel geen probleem, maar pas op als je een willekeurig kastje in de badkamer plaatst.
Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van de beste winkels voor badkamermeubels voor het totale aanbod aan mooie badkamermeubelen.


Zie ook: Meer tips badkamer

Menu :