Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Lichttherapie lampen (daglicht lampen) verhelpen vele kwalen

Lichttherapie lampen (daglicht lampen) verhelpen vele kwalen

In de winter heb je veel meer kwalen en ongemakken dan in de zomer. Dat heeft alles te maken met het gebrek aan licht in de winter. Licht is niet alleen gezond maar ook helend en verzorgend.


Het behandelen van klachten met licht noemen we lichttherapie. Voor verbazend veel klachten is lichttherapie de oplossing. De beroemde najaarsdip en winterdepressie, maar ook voor spierpijn of een jetlag. En voor veel huidproblemen zoals psoriasis en acne werkt lichttherapie genezend.

Daglicht via een speciale lamp

Lichttherapie kun je jezelf makkelijk toedienen, bijvoorbeeld via lichttherapielampen. Dit zijn geen gewone lampen maar lampen die doeltreffend en effectief licht geven gericht op genezing. Ze werken niet met UV-straling of infrarood en zijn dus gezond voor de huid.

Kijk voor goede betaalbare lichttherapie lampen bij de beste winkels om lichttherapie lampen te kopen.

Lichttherapie tegen vermoeidheid en prikkelbaarheid

Alleen al in Nederland leiden circa 1 miljoen mensen in meer of mindere mate aan seizoensgebonden klachten die via lichttherapie voorkomen, verholpen of verlicht kunnen worden. Hun klachten uiten zich vaak als vermoeidheid, prikkelbaarheid en slaperigheid. Door gebruik te maken van een lichttherapie lamp kunnen deze klachten voorkomen, verholpen of verminderd worden.

De beste lichttherapie lampen

Merken als Medisana, Philips, Breurer, Lumie en Innojok leveren deze daglichtlampen. Andere lichttherapie producten zijn daglichtwekkers (om met gesimuleerd daglicht wakker te worden) en infrarood lampen (om pijnlijke spieren te behandelen).

Ook deze lampen zijn te koop bij de bovengenoemde beste winkels voor lichttherapie lampen.
Menu :