Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Meubels van teak

Meubels van teak

Meubels van teak zijn erg populair. Teak is een houtsoort die er niet alleen heel mooi uitziet, maar die ook vrijwel in ieder interieur past. Of dit interieur nu landelijk of heel modern is. Vooral tafels van teak zijn makkelijk te combineren.


Maar teak heeft meer voordelen. Het is ook een zeer sterke, duurzame houtsoort. Teaken meubels hebben geen onderhoud nodig en zijn ijzersterk.

En er is heel veel keuze aan meubels van teak. Teaken meubelen kom je in vrijwel iedere meubelwinkel tegen, maar er zijn ook specialisten die een heel ruime keuze bieden aan tafels, stoelen, kasten, tuinmeubels, bedden en andere meubels van teak.
Kijk maar bij de beste winkels voor meubels van teak.


Voordelen meubels van teak:

  • Teak heeft een warme natuurlijke uitstraling
  • Meubels van teak passen zowel in een modern strak interieur als in een klassiek of landelijk interieur.
  • Teak is een bijzonder sterke houtsoort. Meubels van massief teakhout kunnen vele tientallen jaren mee.
  • Teak veroorzaakt geen roest of corrosie als het in contact komt met metaal.
  • Teak hoeft niet behandeld te worden en kan tegen vocht.
  • Wil je teak toch behandelen, doe dit dan met groene zeep.
  • Teaken meubels kun je zelfs buiten gebruiken. Ze hebben weinig te lijden van weer en wind.
  • Teakhouten meubels kun je licht schuren als er toch sprake is van een beschadiging of een lelijke plek.


Wat is teak?

Teak is een houtsoort die uit de tropen komt. Vrijwel alle teakhout die in Nederland gebruikt wordt komt uit Indonesiƫ. In de natuur kunnen teakbomen (Tectona grandis) wel meer dan 40 meter hoog worden met een doorsnede van bijna anderhalve meter. Op teakplantages worden de bomen echter geoogst als ze een diameter hebben van 45 a 50 centimeter.

Teak wordt vooral voor meubels gebruikt, maar ook voor kozijnen en betimmeringen. Doordat teak erg goed tegen vocht en zout kan wordt het ook voor scheepsdekken gebruikt. Teak is lichtbruin tot goudbruin van kleur. Door het blootstellen aan licht kan het hout donkerder worden.

Teakhout is rijk aan natuurlijke olie. Deze is verantwoordelijk voor veel van de voordelen van teak. Kijk uit voor teaken meubels van houtsoorten als afro-teak, yang-teak, Borneo-teak en iroko-teak. Dit is geen echt teakhout.

Menu :